Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η Γνήσια Αγάπη


Καλησπέρα ανταγνωστάκια! Μετά την μεταφορά τον παλιών μου άρθρων και την δημοσίευση 2 αγαπημένων ποιημάτων, αυτό είναι το πρώτο δικό μου κείμενο εδώ! Καλή μου αρχή!  Αυτά σκεφτόμουν το Σάββατο, που είχαμε και πανσέληνο (την μεγαλύτερη του έτους!) και πολλοί θα σκέφτεστε παρόμοια....


Άραγε τα όνειρα βγαίνουν ποτέ αληθινά; Ναι! Βγαίνουν! Αν το πιστέψεις. . .  εμφατικά, αμερόληπτα, αμετάκλητα βγαίνουν. Η συνταγή είναι τόσο απατηλά απλή, μόνον λίγοι άνθρωποι ανακαλύπτουν την αλήθεια της. 

Ο Ναζωραίος το είπε:
(Για ότι επιθυμείς, προσευχήσου, σάμπως κι το έχεις κιόλας δεχτεί και θα το έχεις. . .)
Αν αληθινά "το θέλεις" δεν είναι πια όνειρο. Ότι φαντάζεσαι θα υπάρξει χωρίς σκιά αμφιβολίας μίας και το στοιχείο του χρόνου εξαρτάται απόλυτα από την ένταση της εικόνας.

Μου είναι δύσκολο να αντισταθώ στην αληθινή αγάπη όταν μου την προσφέρεις με αυτήν την μορφή της γεμάτης ειλικρίνειας, γι αυτό σε "λατρεύω τρελά".

Να ξέρεις ότι όταν θολώνουν τα πράγματα για μας θα μπορούμε πάντα να βρίσκουμε το όραμα του γυρισμού ο ένας στον άλλο και μέσα από την ομίχλη, αν αναλογιστούμε την αρχαία σοφία που λέει:
"Ψάξε για την αλήθεια και η αλήθεια θα σε ελευθερώσει"
Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια; Η Αγάπη. . .

Η χωρίς Εγωισμό και γεμάτη Συγγνώμη Αγάπη. . . Η ΓΝΗΣΙΑ ΑΓΑΠΗ

 

11 σχόλια:

  1. Η αγάπη είναι το ποιό όμορφδο συναίσθημα που υπάρχει. Σημασία έχει να υπάρχει αγάπη και απο τις δυο πλευρες! Το παν είναι να σε αγαπάει αυτός που εσυ θεωρείς ως το άλλο σου μισό...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι φίλε μου! Η αγάπη ΕΙΝΑΙ ό,τι πιο όμορφο υπάρχει... Αλλά όπως λες δεν συμβαίνει και οι δύο πλευρές να αγαπάνε! Θες όμως τη γνώμη μου...Αν αγαπάς δεν νοιάζεσαι! Αγαπάς κι για τους δύο! Είναι σπάνιο να το νιώσεις, αλλά πιστεύω είναι απόλυτο και τόσο έντονο και βαθύ που απλά δεν το ξεπερνά τίποτα.

    Αυτό που περιγράφεις έιναι το ιδανικό !Και μακάρι όλοι μας να το ζήσουμε!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αγαπη ειναι να δινεις και να παιρνεις οταν δινεις συνεχεια και δεν παιρνεις
    καποια στιγμη αδειαζεις ... και τοτε??? εχεις φαει το χρονο σου τζαμπα χωρις λογο και αιτια
    ομορφη η αγαπη αλλα να ειναι αμφιδρομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νομιζω οτι την αγαπη την νιωθεις!απλα! δεν την κατευθυνεις! και ειναι ομορφο και να την νιωθεις ετσι κι αλλιως! το να ειναι αμφιδρομη ειναι το ιδανικο!

    το ποσα και γι ποσο θα δωσεις δεν εχει να κανει μονο με την αλλη πλευρα. μπορεις να αγαπας και απο μακρια!

    πιστευω οτι αυτο που σε κουραζει δεν ειναι το οτι ο αλλος δεν σε αγαπα αλλα οτι δεν ξερει να εκτιμα! στοιχειο που και να σε αγαπουσε δεν θα αλλαζε! απλως θα ηταν πιο καλυμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτο που εχω καταλαβει εγω ειναι οτι η αγαπη για τον καθενα εχει διαφορετικη εννοια και σημασια
    αγαπη για καποιους σημαινει βολεμα ...λενε "σ αγαπω" και εννοουν σε χρειαζομαι για να μου κανεις τις δουλειες μου ... για να εχω ενα προσωπο στην κοινωνια ... υπαρχουν πολλα .. γι αυτο λεω για να φτασεις να δωσεις αγαπη στον αλλον που για μενα ειναι το πολυτιμοτερο ολων πρεπει να το αξιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!
    για μένα αγάπη είναι αυτό http://itheatouerwta.blogspot.com/2012/05/blog-post_7864.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ειδα αλλα δε το διαβασα ... θα το κανω με την πρωτη ευκαιρια
      ευχαριστω για την ομορφη κουβεντα
      να εχεις ενα ομορφο σαββατοβραδο

      Διαγραφή
    2. :) μα φυσικα!!!! θα χαρω πολυ να τα ξαναπουμε!! σε ευχαριστω παρα πολυ και καλη συνεχεια!!!

      Διαγραφή
  7. Και οσο για την ερωτικη αγαπη πιο βαθεια σε αυτο το κειμενο προτελευταια παραγραφος!
    http://itheatouerwta.blogspot.com/2012/05/blog-post_6514.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έρωτας και Θάνατος

    «Κάθε φορά που ερωτεύονται δύο άνθρωποι, γεννιέται το σύμπαν. Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που ερωτεύουνται δύο άνθρωποι γεννιέται ένας αστέρας με όλους τους πρωτοπλανήτες του. Και κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος, πεθαίνει το σύμπαν. Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος στη γη, στον ουρανό εκρήγνυται ένας αστέρας supernova.
    Έτσι , από την άποψη της ουσίας ο έρωτας και ο θάνατος δεν είναι απλώς στοιχεία υποβάθρου. Δεν είναι δύο απλές καταθέσεις της ενόργανης ζωής. Πιο πλατιά, και πιο μακρυά, και πιο βαθιά, ο έρωτας και ο θάνατος είναι δύο πανεπίσκοποι νόμοι ανάμεσα στους οποίους ξεδιπλώνεται η διαλεκτική του σύμπαντος. Το δραστικό προτσές δηλαδή ολόκληρης της ανόργανης και της ενόργανης ύλης. Είναι το Α και το ω του σύμπαντος κόσμου και του σύμπαντος θεού. Είναι το είναι και το μηδέν του όντος. Τα δύο μισά και αδελφά συστατικά του.
    Έξω από τον έρωτα και το θάνατο πρωταρχικό δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αλλά ούτε είναι και νοητό να υπάρχει. Τα ενενήντα δύο στοιχεία της ύλης εγίνανε, για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο. Και οι τέσσερες θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, ηλεκτρομαγνητική, ασθενής, ισχυρή, βαρυτική, λειτουργούν για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο. Όλα τα όντα, τα φαινόμενα, και οι δράσεις του κόσμου είναι εκφράσεις, σαρκώσεις, μερικότητες, συντελεσμοί, εντελέχειες του έρωτα και του θανάτου. Γι αυτό ο έρωτας και ο θάνατος είναι αδελφοί κα ομοιότητες, είναι συμπληρώματα, και οι δύο όψεις του ιδίου προσώπου.»
    “Γκέμμα” Δημήτρης Λιαντίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά διαφορετικό και υπέροχο! Μπραβο crazylover τρομερή επιλογή!

    Αν διαβάσεις ένα άλλο κείμενό μου για το σκοτάδι και το φως, έμμεσα αναφερω την μεταμορφωτικη δυναμη του ερωτα! σου ξυπναει τον πιο αγνο και τον πιο σκοτεινο εαυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)