Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τόλμη και Γοητεία: Κυνήγησε όσα αγαπάς




Τόλμη και γοητεία λοιπόν, όχι το σίριαλ αλλά η ζωή! Γιατί ως γνωστόν η ζωή βγαλμένη μέσα από τα σίριαλ είναι ... χαχαχα!!! (όποιος έχει δει μεξικάνικα ξέρει!!!). Σήμερα θα μιλήσουμε για την γοητεία της τόλμης! Και κυρίως πόσο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ είναι το θάρρος και η τόλμη για να έχουμε μία γοητευτική και ευτυχισμένη ζωή!!!


Μου τη δίνουν οι άνθρωποι που δεν πολεμάνε για την ζωή τους, για τους στόχους τους, για τα όνειρά τους και για όσα επιθυμούν. Τι περιμένουν δηλαδή, όλα να τους πλησιάσουν και να σέρνονται στα πόδια τους έτσι απλά;! Ή μήπως απλά παραιτούνται απ’ την ζωή και αφήνονται στο ρεύμα της μάζας.

Η ζωή χωρίς προσπάθεια και μόχθο δεν έχει ομορφιά. Σαν την ομορφιά της κατάκτησης δεν υπάρχει τίποτα. Είναι εκείνες οι στιγμές που έχεις μια βαθιά επιθυμία, έναν πόθο και σκέφτεσαι «δε με νοιάζει τίποτα, εγώ θα το κάνω  κι ας είναι λάθος και ας κάνω θυσίες!».  Τότε γεμίζεις από μία αίσθηση δύναμης, νιώθεις άτροτος, αυτοδύναμος, δεν σε αγγίζει τίποταΈχεις το όνειρό σου τον στόχο σου και ξέρεις ότι θα το καταφέρεις ακόμα και αν πρέπει να φέρεις τον κόσμο ανάποδα.

Και αν κάπου κάπου χάνεις μάχες, δεν το βάζεις κάτω, ξέρεις ότι φτιάχτηκες για να έχεις αυτό που αγαπάς. Και κάποτε έστι θα ναι!!! Κάθε ήττα σε πορώνει πιο πολύ, σε κάνει να γίνεσαι πιο γρήγορος, πιο αποτελεσματικός. Σε κάνεις επαγγελματία μαχητή των ονείρων.

Ακόμα και αν πέσεις θα ξανασηκωθείς γιατί όταν στα αλήθεια θέλεις κάτι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μπει εμπόδιο. 
Δεν χρειάζεσαι εγγυήσεις ή σιγουριά από την άλλη πλευρά. ΑΝ πραγματικά θες βαράς στα ΤΥΦΛΑ. Γιατί έχεις άπειρη υπομονή και επιμονή να μάθεις να διαβάζεις το σκοτάδι!

Δεν σταματάς σε συγκιρίες, δεν παρεκλείνεις από το στόχο σου! Ακόμα και να σου συμβαίνουν περίπλοκες καταστάσεις σε άλλους τομείς, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ, ίσως κάνεις λίγο στην άκρη αλλά πάντα είσαι στον αγώνα.

Ναι ξέρω υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν είναι τόσο απλά. Δεν είναι το λες – το έκανες. Και πολλές φορές συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς ούτε να τα ελέγξεις ούτε να τα αποφύγεις. Και ναι αυτά, μπορεί να σε πάρουν μακριά από τα όνειρά σου.

 Αλλά και πάλι πιστεύω όλα τα όνειρα είναι μέσα μας και περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες να βγουν και να ανθίσουν. Σαν τις αμυγδαλιές την άνοιξη!

Και φυσικά πρέπει σε όλα αυτά κάπου να υπάρχει, η λογική, ο προγραμματισμός και η συνεση. Σίγουρα σε βοηθάνε να παρακάμψεις πολλά εμπόδιαΑλλά όταν κάτι πηγάζει από μέσα σου, από την καρδιά σου δεν μπορείς να το αφήνεις. Αν το κάνεις είσαι άξιος της τύχης σου!!! Ζήσε δυστυχησμένος μέσα στα γιατί και στα αν (αν θα είχα κάνει αυτό και αν το άλλο).

Και μην αυταπατάσε με βλακείες του τύπου... Αυτό είναι το σωστό, έτσι είναι καλύτερα, δεν αξίζει τον κόπο... Εσύ δεν αξίζεις το δώρο του να ζεις και δεν αξίζεις και την ευτυχία, που είναι στα χέρια σου να παλέψεις, για να την έχεις.
Όταν κηνυγάς κάτι ΠΑΝΤΑ θα το πετυχαίνεις!!! Η θέληση είναι μέγιστο αγαθό!!!

Μην αφήνετε τον χρόνο να φεύγει χωρίς να κάνετε όσα βγαίνουν από την ψυχή σας ... Θα το μετανιώσετε και θα ναι αργά! (Καλύτερα χαμένος παρά παραιτημένος!)

Μην κολώνετε !!! Τι φοβάστε πια!!!  Εκτός αν θεωρείτε ότι δεν αξίζετε ΤΙΠΟΤΑ οπότε . . .ποτέ δεν τα δίνετε όλα! Μέχρι τελικής πτώσης! Τότε τι να πω. . . Βυθιστείτε στην αυτολύπηση και τις χαζοδικαιολογίες σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)