Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Let's play a game

Τα μικρά παιδιά αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους παίζοντας, απολαμβάνοντας το χρόνο που κυλά αργά . . .Αυτά ξέρουν! (αυτό δε θυμίζει λίγο...40 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν "πήδημα"...πονηρά μυαλά, συγκαλυμμένη μάρκα απορρυπαντικού είναι O:))

Το παιχνίδι πάντα άρεσε, αρέσει και θα αρέσει στους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Παιχνίδι είναι το gamming,  το φλερτ, ο έρωτας, τα ταξίδια, τα επαγγελματικά ρίσκα . . . Παιχνίδι είναι όλη μας η ζωή!

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι, γιατί υπάρχουν γύροι, κανόνες, στιγμές με ευκαιρίες, αναποδιές και αναμονή. Έχουμε συμπαίκτες, φίλους ή εχθρούς και φυσικά ενάντια στο χρόνο κυνηγάμε την νίκη, την ευτυχία! Είμαστε φτιαγμένοι για να παίζουμε, απλώς άλλοι γκρινιάζουν για να τους λυπηθούμε ή επειδή δε ξέρουν να χάνουν και άλλοι γελάνε με την καρδιά τους από την αρχή ως το τέλος!

Σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα είμαστε εθισμένοι στο να παίζουμε. Ανάλογα με το χαρακτήρα και τα γούστα του ο καθένας μπορεί να πάει αυτή τη συνήθεια - λατρεία ένα βήμα παραπέρα.

Ο ναός και το λίκνο της ύπαρξης του ανθρώπου είναι ο εγκέφαλος, το μυαλό, η νοημοσύνη μας. Και το μυαλό έχει στη ζωή μας το ρόλο του στρατηγού και του οργανωτή. Είναι δομημένο με τρόπο τέτοιο, ώστε να σχεδιάζει, να συνδυάζει, να αναλύει και να συνθέτει στοιχεία, γεγονότα και  μελλοντικές πράξεις.

Τι πιο όμορφο και μεγαλειώδες λοιπόν, από το να βάλουμε ένα μυαλό να παίζει...ή να παίξουμε με ένα μυαλό...ή να κάνουμε παιχνίδια για μυαλά γενικά! Κατά την γνώμη μου, όσο πιο οξυδερκείς, εύστροφοι και ανοιχτόμυαλοι οι άνθρωποι, όσο πιο δίκαιοι, clean cut και αυστηροί οι κανόνες, όσο περισσότερο διευρυμένα τα όρια, όσο πιο πολυεπίπεδη η πρόκληση, ΤΟΣΟ το καλύτερο!

Σκέψου το φίλε αναγνώστη, σαν virtual γρίφο με πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη και θεατή, ταυτόχρονα,  εσένα.

Κάθε κίνηση έχει πολλαπλή ερμηνεία, ουσία και χρησιμότητα. Κάθε ήττα είναι εν δυνάμει νίκη, κάθε πίσω πάτημα είναι φόρα. Ακόμα και ένα μικρό, απλοϊκό ή ασήμαντο γεγονός, ενδέχεται να είναι πολύ οργανωμένο, στοχευμένο και εν τέλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Ποτέ δεν ξέρεις!

Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχουμε απόλυτους νικητές καθώς ίσως να μην υπάρχει καν τέλος (έστω όχι με ξεκάθαρο τρόπο!). Ανάλογα την στιγμή τα "σημεία" τείνουν να είναι μία υπέρ του ενός και μία υπέρ του άλλου. Κι εκεί είναι η μαγεία. Ποτέ δεν αισθάνεσαι νικητής, πάντα πρέπει να κατακτήσεις κάτι ακόμα ή πάντα κάτι θα σου ξεφεύγει ή απλά δεν είναι καθόλου δεδομένο το τί έπεται.

Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την εκδικητικότητα, την κακία ή την τάση να πληγώσεις κάποιον σωματικά ή ψυχικά. Θες άξιο, γερό και ετοιμοπόλεμο αντίπαλο, αλλιώς δεν έχει πλάκα! Επίσης δεν είσαι συνέχεια στην τσίτα, σκοπός του πνευματικού και αδιάκοπου παιχνιδιού είναι η αναζωογόνηση, η ευχαρίστηση, συμπεριλαμβανομένων των στιγμών εκείνων that you go with the flow! Ανάλογα με την διάθεση και τις συνθήκες υπάρχουν πολλές αφορμές αλλά πάντα μία αιτία για να παίξεις!

 Αυτού του είδους, τα εγκεφαλικά παιχνίδια τα θεωρώ την πιο εκλεπτυσμένη και υψηλή μορφή επικοινωνίας και πνευματικής επαφής. Δεν είναι ξεκάθαρη, δεν είναι υποκινούμενη ... είναι η μοναδική επικοινωνία που δρας τόσο ενστικτωδώς και ασυναίσθητα, όσο χρησιμοποιώντας την αρτιότερη μορφή της νοημοσύνης και της συναίσθησης, ταυτόχρονα.

 Σαν ένας κένταυρος, δουλεύεις με την ζωώδη και την ανώτερη φύση σου σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία χωρίς να σκορπίζεσαι. 

Από μένα καλή διασκέδαση...

Υγ. 1 Αυτό το κείμενο είναι η ακράδαντη απόδειξη ότι κάποια θεωρητικά μαθήματα είναι προτιμότερο να μην τα παρακολουθείς...αφού έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ τα παρακολουθείς... :Ρ

Υγ. 2 Πιο rainy πεθαίνεις . . . (όποιου του μέλει αν πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει,όμως λοοολ!)

Υγ. 3 Τα αποσειωποιητικά στους τίτλους των αναρτήσεών μου (για να μην μιλήσω για όσα υπάρχουν εντός των κειμένων!) είναι πιο πολλά και απο τα βότσαλάκια του κοντορεβιθούλι, του Hansel και της Gretel ΟΛΑ μαζί .... χαχαχαχα Δηλαδή φαντάσου, να γράφεις τόσα και να αποσειωπείς άλλα τόσα...Tragic :Ρ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)