Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Φιλοσοφώντας το τέλος ενός έρωτα

Ένα κλασσικό ερώτημα που βασανίζει όλους τους ερωτευμένους και φοβίζει όλους τους υπόλοιπους είναι κατά πόσο ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης. Είναι φθαρτό και αναλώσιμο συναίσθημα. Πως είναι δυνατόν κάτι που μοιάζει τόσο έντονο, τόσο δυνατό, τόσο σίγουρο και τόσο ξεχωριστό να ξεφτίζει σαν παλιό ριχτάρι σε καναπέ καφετέριας;!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Να είσαι ο εαυτός σου Ή μήπως όχι και τόσο τελικά;


Ας μιλήσουμε για την κλασσικά κλισέ φράση "να είσαι ο εαυτός σου". Είναι μία φράση πολύ διαδεδομένη και έχει πολλούς υποστηρικτές. Υποτίθεται ότι πρέπει να προσπαθείς να είσαι ο εαυτός σου και ότι αυτό θα φέρει κοντά σου τους σωστούς ανθρώπους. Εν μέρη συμφωνώ εν μέρη διαφωνώ. Αλλά ας εξετάσουμε ποιοι στο λένε αυτό, με τι σκοπό, τι όφελος μπορεί να σου προσφέρει αυτή η συμπεριφορά, τι επιπτώσεις και πως χρησιμεύει στις σχέση σου με τους άλλους.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ένα άρθρο αλλιώτικο

Σημ. Δικό μου πια το σκουφί!


Ήρθε λοιπόν οι στιγμή αναγνωστάκια να κάνουμε κάτι νέο! Γράφοντας σε μπλογκ ένα μισή  χρόνο παρά κάτι, ξέρω πόσο όμορφο, δημιουργικό, καθαρτικό ή δύσκολο να το αποκαλύψεις μπορεί να είναι!


Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η Ομορφιά - Χαλίλ Γκιμπράν



Είπε κι' ένας ποιητής, Μίλησε μας γιά την Ομορφιά.
Κι' αυτός απάντησε:
Που θ' αναζητήσετε την Ομορφιά, και πως θα τηνε βρείτε αν δεν φανεί στο δρόμο σας και γίνει οδηγός σας;

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κοινωνική ισορροπία


Και φυσικά ένα δεύτερο κειμενάκι για σήμερα που θέλω εδώ και μέρες να το γράψω. Βασικό θέμα η κοινωνική ισορροπία και συνοχή. Αρχικά ξύλινες λέξεις δίχως συναισθηματισμό. Φυσικά όμως το κοινωνικό ενδιαφέρον και η σκέψη ή η φροντίδα για τον συνάνθρωπο αποτελούν κατ εξοχήν συναισθηματικές πράξεις.

Το σεξ, αλλιώς



Καλησπέρα παραμελημένα μου αναγνωστάκια!  Για άλλο θέμα ήθελα να γράψω και κλασσικά για άλλο θα γράψω... Γενικά σα blog με κάποια αισθητική και κάποια διακριτικότητα δεν γίνεται ποτέ λόγος για σεξουαλικά θέματα, τουλάχιστον όχι με χυδαίο και ανώριμο τρόπο. Αλλά μίας και το σεξ είναι κομμάτι της ζωής μας, μεγάλο, όμορφο και ευχάριστο ήρθε πιστεύω η ώρα με ένα κύκλο κειμένων να τεθούν κάποιες φιλοσοφικές βάσεις και προεκτάσεις στο ζήτημα! (παρκάρω το καλάμι και συνεχίζω!)

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η Θεά του Έρωτα


Σήμερα κλείνουμε 6 μήνες παρέα! Να τους χιλιάσουμε! Ευχαριστώ για τα περίπου 40.000 κλικ και εύχομαι μέσα από αυτό τον τόπο να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε, ιδεές, συναισθήματα και τρόπους σκέψεις! Τέλος, και κυρίως νιώθω χαρούμενη που μπορώ να βοηθάω κάποιους από εσάς, να ψυχαγωγώ άλλους και απλά προβληματίζω τους υπόλοιπους. Καλή μας συνέχεια! (εισαγωγή ΤΕΛΟΣ!)